100.000 θέσεις εργασίας, στην Γερμανία, στον τομέα των φωτοβολταϊκών τείθονται σε σοβαρό κίνδυνο

 

 

30 φυτα fot 330x250 100.000 θέσεις εργασίας, στην Γερμανία, στον τομέα των φωτοβολταϊκών τείθονται σε σοβαρό κίνδυνο

Aλλαγή του νόμου στη Γερμανία για τις ανενεώσιμες πηγές ενέργειας

Ο γερμανικός σύλλογος Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας(BSW-Solar) προειδοποιεί, ότι 100.000 θέσεις εργασίας τείθονται σε σοβαρό κίνδυνο, από την απότομη μείωση των επιδοτήσεων της τιμής της κιλοβατώρας, που σχεδιάζει ο υπουργός Οικονομικών Philipp Rösler. 

Ο σύλλογος των πάνω από 800 εταιρειών ηλιακής ενέργειας κάλεσε τον υπουργό στην αποφυγή αλλαγών του νόμου για τις ανενεώσιμες πηγές ενέργειας, ο οποίος ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από την κυβέρνηση. Τα νέα σχέδια Rösler με τις περικοπές θα οδηγούσαν αναπόφευκτα σε κατάρρευση της αγοράς και σε καταστροφή μεγάλου μέρους της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών στη Γερμανία.

Οι προτάσεις του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας προβλέπουν την επιδότηση μόνο 1 GW το χρόνο παραπάνω από τον προηγούμενο (μέχρι το 2020). Αυτό είναι σχεδόν 90% λιγότερο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη 2010 και 2011, ενώ τρέχοντες υπολογισμοί δείχνουν, ότι η επέκταση της ηλιακής ενέργειας κατά 70% μέχρι το 2016, επηρεάζει στο ελάχιστο την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας στην Γερμανία ήδη αντιμετώπισε σημαντικές περικοπές, αφού η χρηματοδότηση για τις νέες μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας κόπηκε στο μισό από το 2008. Εάν η κυβέρνηση εφαρμόσει τα σχέδια Rösler, τότε σύμφωνα με τον σύλλογο η ενεργειακή επανάσταση της Γερμανίας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.