Η Γαλλία υποστηρίζει την επέκταση της βρετανικής πυρηνικής βιομηχανίας!

 
17 ΔΕΗ πτολεμαιδα 330x221 Η Γαλλία υποστηρίζει την επέκταση της βρετανικής πυρηνικής βιομηχανίας!

H βρετανική βιομηχανία ηλιακής ενέργειας αντίθετη στην επέκταση της ατομικής ενέργειας

Στις 17/02/2012, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα υποστηρίξει την επέκταση της πυρηνικής βιομηχανίας της Βρετανίας. Αυτό συμφώνησαν μεταξύ άλλων ο  βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί  σε σύσκεψη στην τελευταία τους συνάντηση.

Σύμφωνα με τις συνθήκες που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η συνεργασία περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων αντιδραστήρων αξίας 400 εκατ. βρετανικές λίρες (περίπου 480 εκατ. ευρώ) μεταξύ της Rolls Royce Group plc (Λονδίνο) και AREVA (Courbevoie, Γαλλία). Πρόκειται για τους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού Hinkley στην αγγλική κομητεία του Σόμερσετ.

Επιπλέον, οι ηγέτες υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη μεταξύ της ΕΤΑ Α.Ε. (Παρίσι) και Kier/BAM (Λονδίνο) για την κατασκευή ενός νέου πυρηνικού σταθμού στο Hinkley Point που βρίσκεται επίσης στην κομητεία του Σόμερσετ .

Οι δύο κυβερνήσεις, συμφώνησαν παράλληλα για περαιτέρω μελέτες σχετικά με την δημιουργία μιας πιθανής γραμμής ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Βρετανίας και της Γαλλίας, καθώς και για την επέκταση της συνεργασίας όσο αφορά τη γενική ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Ωστόσο, η επέκταση της ατομικής ενέργειας έρχεται σε έντονη αντίθεση μεταξύ της βρετανικής βιομηχανίας ηλιακής ενέργειας και  του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος της χώρας.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.