Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας στον τομέα των φωτοβολταϊκών

 
60 πανελ γη Fot 330χ250 Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα για τις σχέσεις ΗΠΑ Κίνας στον τομέα των φωτοβολταϊκών

Εταιρείες φωτοβολταϊκών ζητούν την αποφυγή του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

Στις 13/02/2012 οι διευθύνων σύμβουλοι  45 εταιρειών με φωτοβολταϊκά ζητούν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε μια ανοιχτή επιστολή,  κατά την επικείμενη συνάντηση του με τον κινέζο αντιπρόεδρο Xi Jinping, συζήτηση για την βελτίωση των σχέσεων και τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ηλιακής τεχνολογίας.
Οι εταιρείες φωτοβολταϊκών βλέπουν τη συνάντηση ως μια ευκαιρία αποφυγής ενός καταστροφικού εμπορικού πολέμου, που μπορεί να ακολουθήσει τα προστατευτικά αντιντάμπινγκ μέτρα, τα οποία σχεδιάζει το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ κατά της Κίνας.
“Η συζήτηση είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή του εμπορικού πόλεμου, στον οποίο οδηγούνται και τα δύο κράτη με πρόσθετες επιβαρύνσεις και δασμούς επί των εισαγόμενων προϊόντων ηλιακής τεχνολογίας”, λέει η επιστολή.
Τόσο οι παραγωγοί πολυπυριτίου καθώς και εξοπλισμού φωτοβολταϊκών συστημάτων,  αλλά και κατασκευαστικές και επενδυτικές εταιρείες είναι μεταξύ των αποστολέων.

Στην παραγωγή πολυπυριτίου καθώς και στην κατασκευή του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού, οι ΗΠΑ πετυχαίνουν πλεόνασμα από το εμπόριο με την Κίνα. Οι επιχειρηματικές μονάδες, από τις οποίες προέρχονται οι υπογράφοντες της ανοιχτής επιστολής, έχουν αντιταχθεί σε μεγάλο βαθμό κατά της τρέχουσας εμπορικής διαφοράς και των εμπορικών δασμών.

Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται οι εταιρείες: MEMC Electro Materials Inc., REC Silicon, GT Advanced Technologies, Juwi Solar Inc., Sungevity καθώς και άλλες κορυφαίες εταιρείες του κλάδου.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.