Η χρεωκοπία της Scheuten ¨καίει¨ τους παραγωγούς που την εμπιστεύτηκαν

 
7 scheuten panels gold line 330x236 Η χρεωκοπία της Scheuten ¨καίει¨ τους παραγωγούς που την εμπιστεύτηκαν

15 πυρκαγιές φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη συνδέονται άμεσα με τα ελαττωματικά junction Box της Holding Scheuten Solar

650.000 φωτοβολταϊκά πάνελ της ολλανδικής κατασκευάστριας φωτοβολταϊκών Scheuten του τύπου «Multisol» P6-48, P6-54, P6-60 kai P6-66 με ημερομηνία παραγωγής από τον Αύγουστο 2009 εώς και τον Φεβρουάριο 2012 κρίθηκαν ελαττωματικά, στα κουτιά σύνδεσης Junction box.

15 πυρκαγιές στην Ευρώπη συνδέονται άμεσα με τα ελαττωματικά junction Box της Holding Scheuten Solar. Tον περασμένο Μάρτιο η Scheuten δήλωσε χρεωκοπία και στην συνέχεια αγοράστηκε από μια Κινεζική εταιρεία φωτοβολταϊκών. Η Νέα εταιρεία δυστυχώς αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη των χιλιάδων προβληματικών junction Box που οδηγούν ακόμη και σε πυρκαγιά. Η πολιτική της νέας κινέζικης Scheuten, επέφερε τεράστια δυσφήμηση για την εταιρεία, με αποτέλεσμα πριν λίγο καιρό να δηλώσει επίσης πτώχευση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες επενδυτές που εμπιστεύτηκαν και αγόρασαν τα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά προϊόντα της Scheuten να αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή τεράστια προβλήματα.

Tα συγκεκριμένα κουτιά σύνδεσης junction Box, είναι της Ολλανδικής εταιρείας “Solexus” η οποία υποστηρίζει ότι τα κουτιά δεν είναι δικό της προϊόν, αφού ο σχεδιασμός και αρχιτεκτονική του Junction Box ήταν εξολοκλήρου της scheuten, για αυτό και αρνείται κάθε ευθύνη. 

Τα πάνελ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι της σειράς «Multisol» P6-48, P6-54, P6-60 kai P6-66 με solexus κουτιά σύνδεσης, junction Box.

Το sunblog μετά από συνεχείς ερωτήσεις αναγνωστών του για το συγκεκριμένο πρόβλημα, προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εταιρεία κατασκευής των junction Box, solexus,  αλλά δυστυχώς η εταιρεία δηλώνει ότι δεν ασχολείται πλέον με το συγκεκριμένο αντικείμενο και παραπέμπτει στην Scheuten, η οποία με την σειρά της φρόντισε να μην αφήσει κανένα ίχνος μετά την χρεωκοπία της. 

Το sunblog παρακαλεί τους αναγνώστες που έχουν κάποια σχετική πληροφορία  ή έχουν βρει λύση για το πρόβλημα, να ενημερώσουν το blog και αυτό με την σειρά του, τους ενδιαφερόμενους αναγνώστες-επενδυτές  που αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Η πανάκριβη λύση, στην οποία καταφεύγουν κάποιοι είναι η αντικατάσταση των πάνελ με καινούργια.

Στοιχεία επικοινωνίας του sunblog για το συγκεκριμένο θέμα:
info@sunblog.gr

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.