Hλιακή θερμική ενέργεια: καινοτόμα ηλιακά πάνελ πρόσοψης για γραφεία και διοικητικά κτίρια

 
iliakoi sylektes Hλιακή θερμική ενέργεια: καινοτόμα ηλιακά πάνελ πρόσοψης για γραφεία και διοικητικά κτίρια

Ηλιακά συστήματα πρόσοψης

Τα νέα καινοτόμα πάνελ πρόσοψης με ενσωματωμένους ηλιακούς συλλέκτες αγωγούς θερμότητας από κενό αέρος, επιτρέπουν τη θέα και συγκεντρώνουν την ηλιακή ενέργεια. Τα νέα πάνελ μπορούν να αντικαταστήσουν τις γυάλινες προσόψεις κτιρίων, για να χρησιμοποιήσουν τις γυάλινες περιοχές για τη θερμανση, ψύξη και φυσικό φωτισμό των κτιρίων. Τα πρώτα πιλοτικά κτίρια ήδη λειτουργούν στη Γερμανία.

Παροχή θερμότητας, προστασία από τον ήλιο και την ψύξη
Τα νέα σύστηματα πρόσοψης με ηλιακούς συλλέκτες και αγωγούς με κενό αέρος, εκτελούν τρεις λειτουργίες: συμβάλλουν στην παροχή θερμότητας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει ζεστό νερό, θέρμανση χώρου και θερμική ψύξη. Το σύστημα είναι ημι-διαφανές, και έτσι οι χώροι φωτίζονται με φυσικό φως. Επιπλέον, τα νέα στοιχεία πρόσοψης συμβάλλουν στην αντηλιακή προστασία στο εσωτερικό και μειώνουν την ανάγκη για την ψύξη ενός κτιρίου έως και κατά 90%.

Το νέο σύστημα αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο για την κατασκευή κτιρίων στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, σε συνεργασία με εταίρους από την επιστήμη και τη βιομηχανία. Μια πιλοτική μονάδα έχει εγκατασταθεί στο Ritter XL Solar (Langensteinbach, Γερμανία). Τα πρώτα τεχνικά αποτελέσματα είναι πολύ ελπιδοφόρα. Το νέο σύστημα έχει λάβει πολλά βραβεία για τη μηχανική και το σχεδιασμό.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.