Φωτοβολταϊκό πάνελ υψηλής απόδοσης 290 Watt από την aleo

 
15 aleo 330x210 Φωτοβολταϊκό πάνελ υψηλής απόδοσης 290 Watt από την aleo

Η aleo solar κατασκευάζει φωτοβολταϊκό πάνελ υψηλής απόδοσης 290 Watt με κυψέλες της Sunrise

H aleo solar παρουσιάζει ένα νέο φωτοβολταϊκό πάνελ υψηλής απόδοσης με μέγιστη παραγωγή ενέργειας που ανέρχεται σήμερα σε 290 Watt. Χάρη σε ένα μοναδικό συνδυασμό εξαρτημάτων, το βελτιωμένο πάνελ S_19 μπορεί να παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από την ίδια επιφάνεια. Το πάνελ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κυψέλες CELCO της Sunrise, μιας από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής φωτοβολταϊκών κυψελών στον κόσμο. Στα περαιτέρω εξαρτήματα που περιλαμβάνει το πάνελ με στόχο τη βελτιωμένη απόδοσή του συγκαταλέγονται το αντιανακλαστικό γυαλί, η μεμβράνη EVA και οι ειδικοί σύνδεσμοι των κυψελών. 

«Χρησιμοποιώντας τις κυψέλες CELCO της Sunrise καταφέραμε να κατασκευάσουμε φωτοβολταϊκά πάνελ σε σειρές με εξαιρετικές αποδόσεις της τάξης του 17,6% υπολογισμένες για ολόκληρη την επιφάνεια του πάνελ. Η Sunrise είναι ένας από τους λίγους προμηθευτές παγκοσμίως, ο οποίος μπορεί να προσφέρει ένα τόσο αξιόπιστο και ποιοτικό εξάρτημα για τα πάνελ aleo. Με αυτά τα επίπεδα ισχύος σε πάνελ 60 κυψελών εισερχόμαστε στην ανώτατη κατηγορία της αγοράς από πλευράς ισχύος και είμαστε πεπεισμένοι ότι σύντομα θα ακολουθήσουν περαιτέρω βελτιώσεις» αναφέρει ο κ. Guenter Schulze, CTO της aleo solar AG. Οι κυψέλες CELCO χρησιμοποιούν τις μεθόδους της αδρανοποίησης πίσω πλευράς και της τοπικής σύνδεσης για την επίτευξη αποδόσεων πάνω από 20%.

Ο Dr. Budi Tjahjono, CTO της Sunrise, εξηγεί: «Οι μονοκρυσταλλικές κυψέλες τύπου p μέγιστης ισχύος που κατασκευάζουμε όχι μόνο είναι ανθεκτικές στην υποβάθμιση λόγω δυναμικού (PID), αλλά χαρακτηρίζονται και από εξαιρετική συμπεριφορά LID, ανώτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτός, άριστο συντελεστή θερμοκρασίας και άψογη χρωματική ομοιομορφία.»

«Αναζητούσαμε έναν κατάλληλο προμηθευτή μονοκρυσταλλικών κυψελών για αρκετό καιρό. Η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα των τιμών της Sunrise την έκαναν να ξεχωρίσει εύκολα από τους υπολοίπους. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε μία τόσο ισχυρή συνεργασία», αναφέρει ο κ. York zu Putlitz, CEO/CFO της aleo solar AG.

Ο κ. Kuei-Chang Hsu, CEO και Διευθύνων Σύμβουλος της Sunrise, προσθέτει: «Με την ισχυρή τεχνογνωσία που διαθέτει στις παραγωγικές διαδικασίες και την ποιότητα, η aleo solar είναι σε θέση να ενσωματώσει πλήρως τα πλεονεκτήματα των κυψελών CELCO στα πάνελ της. Είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας, χάρη στην οποία εξασφαλίζουμε μία ανταγωνιστική θέση στην αγορά.»

Εκτός από τις βελτιωμένες φωτοβολταϊκές κυψέλες, η aleo solar χρησιμοποιεί αντιανακλαστικό γυαλί στα νέα πάνελ της, το οποίο επιτρέπει σε περισσότερο φως να διεισδύει στο πάνελ χάρη στη λεπτή επίστρωσή του στη γυάλινη επιφάνεια. Η μεμβράνη EVA διαθέτει ανώτερες ιδιότητες από πλευράς διαφάνειας, ειδικότερα στο υπεριώδες φάσμα. Χάρη στους ειδικούς συνδέσμους των κυψελών, τα νέα πάνελ επιτυγχάνουν περαιτέρω αύξηση της απόδοσης: η αρθρωτή επιφάνεια του «Light Harvesting String» (LHS) κατευθύνει περισσότερο φως στις φωτοβολταϊκές κυψέλες.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.