H REC εναντίων των διαδικασιών αντιντάμπινγκ της ΕΕ για κινέζικα φωτοβολταϊκά προϊόντα

 
67 rec solar 330x248 H REC εναντίων των διαδικασιών αντιντάμπινγκ της ΕΕ για κινέζικα φωτοβολταϊκά προϊόντα

REC Solar

H Renewable Energy Corporation ASA(REC, Sandvika, Νορβηγία),  εταιρεία ολοκληρωμένων μονάδων παραγωγής για φωτοβολταϊκά κύτταρα, γκοφρέτες, και φωτοβολταϊκές ενοτήτες με παραγωγή τη Σιγκαπούρη, τοποθετείται εναντίων των διαδικασιών αντιντάμπινγκ της ΕΕ για κινέζικα φωτοβολταϊκά προϊόντα.
«Στηρίζουμε τον ανοικτό και θεμιτό ανταγωνισμό και πιστεύουμε ότι οι δασμοί για τα κινέζικα φωτοβολταϊκά δεν θα είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης», εξηγεί ο Luc Grare, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Marketing της REC.

Παρά το γεγονός ότι “Φαινομενικά, η ζήτηση για τις ευρωπαϊκές μονάδες ανέβηκε, την ίδια στιγμή συρρικνώνεται η συνολική αγορά για την ηλιακή ενέργεια, η οποία επηρεάζει χονδρεμπόρους, εγκαταστάτες και κατασκευαστές στην Ευρώπη. Ένας λόγος για αυτό είναι, ότι τα ηλιακά έργα λόγω της υψηλής αβεβαιότητας για τους δασμούς δεν είναι ελκυστικά για τους επενδυτές.”

Αναμενόμενη μείωση στις τιμές μετατροπέων και των υποδομών για την ανάπτυξη των έργων
Οι τιμές των φωτοβολταϊκών μονάδων έχουν μειωθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο λόγω της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας και την τεχνολογική ανάπτυξη. Το γεγονός αυτό θα επιφέρει στο μέλλον, μειώσεις τόσο στους μετατροπείς, όσο και στα εξαρτημάτα εγκατάστασης, σύμφωνα με τον Luc Grare.

Η αύξηση του ανταγωνισμού στην Ασία
“Ακόμη και αν οι δασμοί επιφέρουν ορισμένα πλεονεκτήματα στην Ευρώπη, θα δημιουργήσουν αυξημένο ανταγωνισμό στην Ασία για τα ευρωπαϊκά προϊόντα», λέει ο Grare. ”αφού οι κινέζοι κατασκευαστές θα προσπαθούν να πωλήσουν τα στοιχεία τους εκεί, μειώνοντας τις τιμές ακόμη περισσότερο.”

Η REC δεν επηρεάζεται από τα μέτρα αντιντάμπινγκ, αφού τα ηλιακά κύτταρα, οι γκοφρέτες και τα φωτοβολταϊκά στοιχεία παράγονται στη Σιγκαπούρη και ως εκ τούτου δεν χρησιμοποιούν κινεζικά στοιχεία.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.