Η aleo solar AG ξεκινάει διάλογο με πιθανούς επενδυτές και παρουσιάζει νέα εργοστάσια κατασκευής

 
15 aleo 330x210 Η aleo solar AG ξεκινάει διάλογο με πιθανούς επενδυτές και παρουσιάζει νέα εργοστάσια κατασκευής

Η aleo solar AG ξεκινάει διάλογο με πιθανούς επενδυτές και παρουσιάζει νέα εργοστάσια κατασκευής

Η aleo solar AG πραγματοποιεί αυτές τις μέρες κάποιες πρώτες συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές για την ανάληψη της πλειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ. Η εταιρεία Robert Bosch GmbH που είναι ο βασικός μέτοχος, ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου την αποχώρησή της από τον κλάδο των κρυσταλλικών φωτοβολταϊκών πάνελ. Έκτοτε αναζητείται αγοραστής για το μερίδιο του Ομίλου Bosch (90,7 τοις εκατό) στην aleo solar AG. “Υπάρχουν πολλές σοβαρές προτάσεις από τον κλάδο, τις οποίες μελετούμε προς το παρόν”, εξηγεί ο York zu Putlitz, Διευθύνων Σύμβουλος της aleo solar AG. “Διεξάγουμε συζητήσεις με μερικούς ενδιαφερόμενους. Επίσης, πιθανοί επενδυτές επισκέφτηκαν ήδη το εργοστάσιο παραγωγής στο Prenzlau του Βραδεμβούργου. Μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2013 θα πρέπει να έχει καθοριστεί ένας αγοραστής.” Ανεξάρτητα από αυτή την αγορά, η Robert Bosch GmbH έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της aleo solar AG μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2014.

Η aleo solar ανήκει στους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών πάνελ της Γερμανίας και κατασκευάζει για πάνω από δέκα χρόνια στο Prenzlau του Βραδεμβούργου. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους, οι πιθανοί επενδυτές ενημερώθηκαν και για την εκτενή διασφάλιση ποιότητας στο εργοστάσιο. Μέσω της χρήσης αυτόματων διαδικασιών ελέγχου ενσωματωμένων στη γραμμή παραγωγής, καθώς και χειροκίνητων ελέγχων, η ποιότητα των πάνελ της aleo ελέγχεται σε κάθε βήμα εργασίας. Ήδη εδώ και σχεδόν τρία χρόνια η aleo solar χρησιμοποιεί μια συσκευή ελέγχου κυψελών της εταιρείας Manz AG και ήταν η πρώτη εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με την κατασκευή πάνελ που χρησιμοποίησε αυτόν τον εξοπλισμό. Πολλαπλά συστήματα κάμερας ελέγχουν εντός λίγων δευτερόλεπτων, μεταξύ άλλων, τα περιγράμματα, την ομοιογένεια του χρώματος των φωτοβολταϊκών κυψελών καθώς και τη γεωμετρία της μεταξοτυπίας στην μπροστινή και την πίσω πλευρά των πάνελ. Επιπλέον, καταγράφονται όλα τα σχετικά ηλεκτρικά μεγέθη, υπολογίζεται η κάμψη και το πάχος των κυψελών και εντοπίζονται οι μικρορωγμές. Τέλος, διεξάγεται ένας έλεγχος μέσω θερμογραφίας υπερύθρων. “Η συσκευή ελέγχου μάς προσφέρει μια σημαντική βοήθεια κατά τη διασφάλιση ποιότητας, καθώς καθιστά δυνατό τον γρήγορο και εκτενή έλεγχο των φωτοβολταϊκών κυψελών”, λέει ο Günter Schulze, Τεχνικός Διευθυντής της aleo solar AG. “Με τους ελέγχους διασφαλίζεται ότι μόνο οι καλύτερες κυψέλες εγκαθίστανται σε ένα πάνελ aleo.”

Εκτός από έναν αυστηρό έλεγχο κατά την άφιξη των προϊόντων, διεξάγονται εκτενείς έλεγχοι ποιότητας σε κάθε βήμα παραγωγής. Έτσι η aleo solar ελέγχει τα προϊόντα της σε όλο το μήκος της διαδικασίας κατασκευής με τη διαδικασία της ηλεκτροφωταύγειας (EL). Με αυτόν τον τρόπο, καθίστανται ορατές τυχόν ζημιές στις ηλιακές κυψέλες που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές με το μάτι, όπως για παράδειγμα μικρορωγμές. Για τον σκοπό αυτό, η aleo solar χρησιμοποιεί μηχανήματα της εταιρείας MBJ του Αμβούργου. “Με τη βοήθεια του ελέγχου ηλεκτροφωταύγειας μπορούμε να εντοπίσουμε νωρίς σφάλματα κατά την παραγωγή και έτσι να λάβουμε μέτρα εγκαίρως. Έτσι, είμαστε σε θέση να παρέχουμε εξασφαλισμένη ποιότητα στους πελάτες μας. Το ότι χρησιμοποιούμε μόνιμα τέτοια συστήματα ως τυπικό μέρος των ελέγχων ποιότητας, μας ξεχωρίζει αναμφίβολα από τον ανταγωνισμό”, συμπλήρωσε ο Günter Schulze.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.