Η κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών Sharp πέρασε στην κερδοφορία μετά δύο χρόνια απωλειών

 
SOLON Black Η κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών Sharp πέρασε στην κερδοφορία μετά δύο χρόνια απωλειών

"Black / Black" φωτοβολταϊκή μονάδα από την Sharp

Η Sharp Corporation (Osaka, Japan) κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού της τριμήνου(πρώτο τρίμηνο του 2013). Η εταιρεία ανέφερε για το τρίμηνο μιά απότομη αύξηση των πωλήσεων φωτοβολταϊκών, και ιδιαίτερα στην ιδιωτική αγορά για τα φωτοβολταϊκά συστήματα, σε 1.080.000.000 δολάρια (832 εκατομμύρια ευρώ) και λειτουργικό περιθώριο κέρδους 8,8%. Έτσι η Sharp για πρώτη φορά μετά από τα οκτώ τελευταία τρίμηνα συνεχόμενων ζημίων περνά στην κερδοφορία.

Μετά από οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικών αποτελεσμάτων, αυτό είναι το πρώτο τρίμηνο, το οποίο έληξε για τον φωτοβολταϊκό τομέα της Sharp με το κέρδος.

Ισχυρή ανάπτυξη στην Ιαπωνία, ελαφρά μείωση των πωλήσεων στην Ευρώπη
Για ολόκληρο το οικονομικό έτος που έληξε στις 31.03.2013, η Sharp ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων φωτοβολταϊκών κατά 16% στα 2,55 δισεκατομμύρια δολάρια (1,96 δισ. ευρώ) και ένα λειτουργικό περιθώριο μείον 1,7%. Η εταιρεία δικαιολογεί την ξαφνική αύξηση των εσόδων στο τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού της έτους με την μεγάλη αύξηση των πωλήσεων φωτοβολταϊκών στην Ιαπωνία. Στο εξωτερικό, και κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, ο Όμιλος παρουσίασε μικρή πτώση.

Συστήματα ηλιακής ενέργειας σε κατοικίες, το πιο σημαντικό έσοδο
Η Sharp δήλωσε  ότι το κύριο σημείο πωλήσεων στην Ιαπωνία βρίσκεται στην ιδιωτική αγορά για τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Ωστόσο, η εταιρεία θεωρεί ακόμη σημαντική τη σημασία της αγοράς για μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά πάρκα. Στην αύξηση των πωλήσεων συνέλαβαν τα υψηλής απόδοσης ηλιακά κύτταρα, τύπου Black της Sharp.

Το 2013, η Sharp αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη και προβλέπει την πώληση 1,6 γιγαβάτ και πωλήσεις μ εόγκο τα 2,75 δισ. δολάρια (2,12 δισ. ευρώ).

 

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.