Η Γερμανία εναντίον των δασμών για κινέζικα φωτοβολταϊκά πάνελ

 
kinezika solar Η Γερμανία εναντίον των δασμών για κινέζικα φωτοβολταϊκά πάνελ

Προστατευτικοί δασμοί για κινέζικα φωτοβολταϊκά προϊόντα

Στην  συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του πρωθυπουργού της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, στις 26.05.2013 στο Βερολίνο, απορρίφθηκε η ιδέα των τελωνειακών δασμών για τα κινέζικα φωτοβολταϊκά προϊόντα.  Οι δύο πλευρές τάχθηκαν υπέρ του διαλόγου για την επίλυση των εμπορικών διενέξεων για τα φωτοβολταϊκά πάνελ ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη.

Η καγκελάριος δήλωσε στην κοινή συνέντευξη τύπου, ότι οι δύο χώρες απορρίπτουν τα μέτρα προστατευτισμού και τόνισε την δεσμευσή της ως επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης για  εντατικές συζητήσεις με την Κίνα, ώστε να βρεθεί λύση, αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, που πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία, τόνισε με την σειρά του τη διαφωνία του με την ΕΕ για τους δασμούς σε κινέζικα φωτοβολταϊκά προϊόντα με σκοπό την προστασία των ευρωπαϊκών εταιρειών του κλάδου. Στην δήλωσή του είπε πως ένα τέτοιο μέτρο εγκυμονεύει οικονομικούς κινδύνους και για τις δύο πλευρές: Δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο τις θέσεις εργασίας στην Κίνα, αλλά και την ανάπτυξη του κλάδου των φωτοβολταϊκών και τα συμφέροντα των ευρωπαίων καταναλωτών.

 

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.