H SunPower φέρνει φωτοβολταϊκά με απόδοση 21,5% στην αγορά

 
95 panel kivos Fot 330x248 H SunPower φέρνει φωτοβολταϊκά με απόδοση 21,5% στην αγορά

Οι ενότητες SunPower του X-series με βάση την ηλιακή τεχνολογία κυψελών Maxeon

H SunPower Corporation (San Jose, Καλιφόρνια, ΗΠΑ), φέρνει μια νέα σειρά προϊόντων φωτοβολταϊκών  μονάδων με βάση κρυσταλλικού πυριτίου και απόδοση 21,5% στην αγορά. Το ερευνητικό τμήμα Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας των εργαστηριών (NREL) του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ έχει επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα των μονάδων.

Η εταιρεία δήλωσε, ότι οι νέες φωτοβολταϊκές μονάδες της σειράς X έχουν μεγαλύτερες αποδόσεις και είναι επίσης, πιο αξιόπιστες και πιο ελκυστικές οπτικά, από ενότητες ανταγωνιστών. Οι ενότητες είναι σήμερα διαθέσιμες στη Βόρεια Αμερική με 250  και με 345 Watt ισχύ. Στην Ευρώπη, θα είναι από τον Απρίλιο του 2013 διαθέσιμες.

“Οι ομάδες της Έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας μας έχουν εργαστεί σκληρά και σήμερα, είμαστε περήφανοι για την αποτελεσματικότητα και το παγκόσμιο ρεκόρ της σειράς X. .Η SunPower έχει υπερβεί τον αρχικό σκοπό σε απόδοση και καταφέρνει να παραδώσει την πιο αξιόπιστη τεχνολογία ηλιακής ενέργειας στην αγορά”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SunPower Tom Werner.

Η SunPower δήλωσε ότι η απόδοση των μονάδων της X-Series ξεπερνά τη σειρά E, που κατέλαβε τις τρεις πρώτες θέσεις στο περιοδικό Photon International.

Οι ενότητες της σειράς Χ αποτελούνται από ηλιακά κύτταρα Maxeon SunPower, τα οποία είναι κατασκευασμένα σε βάση χαλκού. Εχουν ένα χαμηλό συντελεστή θερμοκρασίας, και καλύπτουν ένα μεγαλύτερο εύρος φάσματος και έχουν καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Αυτό υποστηρίζει το πρωί, να ξεκινάνε νωρίτερα με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και την επέκταση της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις βραδινές ώρες.

Η SunPower δίνει εγγύηση στα φωτοβολταϊκά πλαίσια για μια περίοδο 25 ετών.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.