Η κινέζικη κατασκευάστρια φ/β Sunergy, ανακοινώνει βαριές απώλειες στο τέταρτο τρίμηνο του 2012

 
kinezika solar Η κινέζικη κατασκευάστρια φ/β Sunergy, ανακοινώνει βαριές απώλειες στο τέταρτο τρίμηνο του 2012

Σημαντικές απώλειες για την κινέζικη κατασκευάστρια φ/β Sunergy

Η Κινέζικη κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών Sunergy Company Ltd. (Nanjing, Κίνα) δημοσιεύσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και ανέφερε μείωση των εσόδων κατά 51% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η μείωση επήλθε σε 54,4 εκατομμύρια δολάρια (41.5 εκατ. ευρώ) και η καθαρή απώλεια έφτασε τα 70,5 εκατομμύρια δολάρια (53.7 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η εταιρεία μείωσε το κόστος παραγωγής για τα κύτταρα, γκοφρέτες, και ενότητες από 12 έως 15%. Η Sunergy αναμένει αύξηση των πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

«Το 2012 έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τη μείωση του κόστους παραγωγής μας, καθώς και την αύξηση των πωλήσεων σε ορισμένες από τις βασικές αγορές μας όπως η Γερμανία, η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, και – το πιο σημαντικό -. την επέκταση της παραγωγής μας στην Τουρκία” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κίνας Sunergy Δρ Stephen Cai.

«Η παγκόσμια βιομηχανία ηλιακής ενέργειας αντιμετωπίζει τεράστιες  δυσκολίες με την υπερπαραγωγή, ωστόσο η Sunergy αναπτύσσεται παρά το δύσκολο περιβάλλον συνεχώς, με τη στρατηγική της για μείωση του κόστους επεξεργασίας. Αυτό θα βελτιώσει αισθητά τη θέση μας, αφού η τάση της αγοράς αντιστρέφεται στο 2013».

Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά για την Sunergy
Σε αντίθεση με τη γενική τάση, η Γερμανία ήταν με 29% των πωλήσεων κατά το τέταρτο τρίμηνο η μεγαλύτερη αγορά της Sunergy. Με τις πωλήσεις στην Ιταλία και τη Γαλλία, η ηπειρωτική Ευρώπη αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ των πωλήσεων. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία έφεραν επίσης στην εταιρεία σημαντικά έσοδα.

Για ολόκληρο το έτος 2012 η Sunergy ανέφερε μείωση των εσόδων κατά 48% σε 294 εκατομμύρια δολάρια (224 εκατομμύρια ευρώ),  περιθώριο κέρδους μείον 36% και  καθαρή απώλεια 134 εκατ. δολάρια ( 102 εκατ. ευρώ).

Για το σύνολο του 2013, η εταιρεία αναμένει αύξηση των εσόδων της με πωλήσεις φωτοβολταϊκά στοιχείων ισχύος 550-600 MW.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.