Το Conergizer, το νέο online εργαλείο σχεδιασμού για φωτοβολταικές εγκαταστάσεις

 
conergy Το Conergizer, το νέο online εργαλείο σχεδιασμού για φωτοβολταικές εγκαταστάσεις

Tο νέο online εργαλείο σχεδιασμού της Conergy για φωτοβολταικές εγκαταστάσεις

Ένα νέο λογισμικό σχεδιασμού για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών γεννητριών, που προτείνει αυτόματα την κατάλληλη χωροθέτηση και δίνει εκτιμήσεις για την απόδοση και την κερδοφορία της εγκατάστασης,  παρουσιάζει η Conergy στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για το Conergizer, το νέο εργαλείο σχεδιασμού Φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, με το οποίο ο χρήστης βρίσκει πιο εύκολα από ποτέ και στο μικρότερο δυνατό χρόνο,  την καλύτερη λύση για την τοποθέτηση του Φωτοβολταϊκού του συστήματος, συνδυάζοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα αισθητικής, οικονομίας και απόδοσης.

Το Conergizer διατίθεται δωρεάν από το διαδίκτυο και είναι πολύ εύκολο στη χρήση του. Αρχικά, ο χρήστης εισάγει στο σύστημα όλα τα δεδομένα του κτιρίου και της στέγης και το Conergizer απεικονίζει τρισδιάστατα και με ακρίβεια χιλιοστού το σχεδιασμό ως την τελευταία λεπτομέρεια. Στη συνέχεια, ο χρήστης, με πολύ απλά βήματα, μπορεί να εισάγει στο σύστημα όλα τα εμπόδια ή αντικείμενα που βρίσκονται στη στέγη, όπως απολήξεις κλιμακοστασίων, ηλιακούς θερμοσίφωνες, καμινάδες ή παράθυρα και τέλος τις Φωτοβολταϊκές γεννήτριες. Το Conergizer, το οποίο διαθέτει δυνατότητα προσομοίωσης των σκιάσεων,  υπολογίζει, από τα αντικείμενα που βρίσκονται στη στέγη, την τοπική σκίαση των Φωτοβολταϊκών γεννητριών με βάση την πορεία του ήλιου, καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Το αποτέλεσμα είναι ο σχεδιασμός του συστήματος και η χωροθέτηση των Φωτοβολταϊκών γεννητριών να πραγματοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

Επιπλέον, με  το Conergizer ο χρήστης μπορεί να υπολογίσει  την ενεργειακή απόδοση και την οικονομική βιωσιμότητα της Φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, ώστε να αποφασίσει αν θα προχωρήσει τελικά  στην  υλοποίηση της επένδυσης..

Κατά το σχεδιασμό του συστήματος, όλα τα υλικά που επιλέγει ο χρήστης, αποθηκεύονται αυτόματα σε μια λίστα – συμπεριλαμβανομένων των μετατροπέων, των συστημάτων στήριξης, των καλωδίων και του απαραίτητου παρελκόμενου εξοπλισμού ώστε πολύ εύκολα να μπορεί να παραγγείλει τον εξοπλισμό για τον οποίο ενδιαφέρεται..

Τέλος εάν ο χρήστης είναι εταιρεία εγκατάστασης και συνεργάτης της Conergy έχει τη δυνατότητα να συντάξει τη δική του προσφορά με το λογότυπο της εταιρίας του και να την εκτυπώσει μέσω του ίδιου του συστήματος.

«Η χωροθέτηση των Φωτοβολταϊκών γεννητριών κατά το σχεδιασμό μιας Φωτοβολταϊκής εγκατάστασης είναι πολύ σημαντική και επηρεάζει σαφώς την απόδοση του συστήματος και κατά συνέπεια την οικονομική βιωσιμότητα μιας επένδυσης. Η Conergy συγκέντρωσε την μακρόχρονη εμπειρία που έχει στο σχεδιασμό και στη μελέτη των Φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε ένα μόνο εργαλείο. Το Conergizer  αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο σχεδιασμού,  απαραίτητο για κάθε εγκαταστάτη ή ακόμα και για τον τελικό πελάτη, ο οποίος καλείται να αποφασίσει για την υλοποίηση της Φωτοβολταϊκής επένδυσης. Ποτέ πριν δεν ήταν τόσο εύκολο να σχεδιάσει κανείς γρήγορα και επαγγελματικά  Φωτοβολταϊκά συστήματα, υπολογίζοντας ταυτόχρονα την ενεργειακή παραγωγή, την οικονομική βιωσιμότητα και την κερδοφορία του συστήματος» αναφέρει ο Δρ. Στέφανος Μελισσόπουλος, Πρόεδρος της Conergy στην Ελλάδα.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.