Φωτοβολταϊκά πλαίσια: τεχνικές διαφορές μεταξύ κινέζικων και ευρωπαϊκών;

 
12 στεγες 330x220 Φωτοβολταϊκά πλαίσια: τεχνικές διαφορές μεταξύ κινέζικων και ευρωπαϊκών;

Μηδενικές πλέον οι τεχνολογικές διαφορές μεταξύ κινέζικων και ευρωπαϊκών φωτοβολταϊκών πλαισίων

Η εταιρεία αγοράς φωτοβολταϊκών NPD Solarbuzz(Santa Clara, Καλιφόρνια, ΗΠΑ), δημοσίευσε μια ανάλυση της παγκόσμιας αγοράς φωτοβολταϊκών, η οποία συγκρίνει τις τιμές των φωτοβολταϊκών πλαισίων ως προς την τεχνολογία, την καταγωγή, τη μάρκα και γενικά την ποιότητα.
Σύμφωνα με την Solarbuzz, οι τεχνικές διαφορές μεταξύ των μονάδων κρυσταλλικού πυριτίου κατά τα τελευταία χρόνια ήταν ελάχιστες. Οι ευρωπαίοι παραγωγοί στο 2012 πούλησαν με επιτυχία σε premium τιμές, μόνο λόγω της μάρκα τους, αφού οι κινέζοι κατασκευαστές ανέβασαν την ποιότητα των κρυσταλλικών φωτοβολταϊκών προϊόντων τους στο ίδιο επίπεδο με αυτά των ευρωπαίων.
“Οι περισσότερες εταιρείες της αγοράς ενισχύθηκαν από το όνομά τους για να δημιουργήσουν μια διαφορά στην ποιότητα και ως εκ τούτου την επίτευξη υψηλότερων τιμών πώλησης”, δήλωσε η Solarbuzz.

Ωστόσο στα πλαίσια λεπτού υμενίου(thin-film), οι τεχνολογικές διαφορές είναι πραγματικά μεγαλύτερες.
“Η στρατηγική για το 2013 εξακολουθεί να είναι η ίδια: Ακόμη και οι μεγάλες κινεζικές thin-film κατασκευαστές προσφέρουν τα thin-film προϊόντα τους 5 έως 10% φθηνότερα από ό, τι αυτά κρυσταλλικού πυριτίου (εκτός από τα υψηλής απόδοσης προϊόντα) “.
Το εύρος τιμών για τις μονάδες λεπτής μεμβράνης κινήθηκε κατά το παρελθόν σε χαμηλά επίπεδα, ανάλογα με την τεχνολογία. Ενότητες με βάση χαλκό-ίνδιο-γάλλιο(CIGS) ήταν πιο ακριβές από ό, τι οι ενότητες από κάδμιο.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.