H Canadian Solar προμηθεύει τα πάνελ για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Τουρκία

 
2 panel ηλιος 330x250 H Canadian Solar προμηθεύει τα πάνελ για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Τουρκία

Μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας με 540 kW στο αεροδρόμιο της Σμύρνης

Η Canadian Solar (Guelph, Καναδάς), προμηθεύει τους ηλιακούς συλλέκτες CS6P-Μ  για το πρώτο φωτοβολταϊκό έργο στην Τουρκία, στο αεροδρόμιο της Σμύρνης, με την εισαγωγή της νέας νομοθεσίας ¨YEK¨ για την ηλιακή ενέργεια. YEK, ο νόμος σχετικά με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρισμού στην Τουρκία, ισχύει για μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας με δυναμικότητα κάτω των 500 κιλοβάτ (kW).

Το ηλιακό πάρκο (διασυνδεδεμένα 450 kW και 90 kW σε πλέγμα-ανεξάρτητο) έχει ονομαστική ισχύ 540 kW και είναι η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή μονάδα παραγωγής ενέργειας στη χώρα, ορόσημο για τη χρήση της ηλιακής ενέργειας στην Τουρκία.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο που υλοποιείται από την καναδική Solar σε συνεργασία με την εγκαταστάτρια Gehrlicher Merk Solar στην Τουρκία. Το πρώτο έργο, ισχύος 96 kW ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012.
 
Με το ηλιακό πάρκο το αεροδρόμιο της Σμύρνης είναι το πρώτο αεροδρόμιο με μονάδα φωτοβολταϊκής ενέργειας στην περιοχή. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα έδαφους-mounted σύστημα ισχύος 450 kW, καθώς και αυτόνομα συστήματα με ισχύ 90 kW σε σταθμούς ραντάρ του αεροδρομίου. Με την κατασκευή του  πάρκου πρόκειται για τη  μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στη χώρα και επίσης για το πρώτο έργο κάτω από 500 kW που επιδοτείται με τον νέο νόμο από την τουρκική κυβέρνηση.

Με τον νέο νόμο έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής μια σειρά από ηλιακά έργα με ισχύ 40 έως 50 MW. Ο νόμος  υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της βιομηχανίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Τουρκία, καθώς και τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας. Ένα από τα κύρια οφέλη της νέας νομοθεσίας είναι η απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, αφού δεν απαιτούνται ιδιαίτερες άδειες, αναφέρει η Canadian Solar.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.