19,4% αποδόση φωτοβολταϊκών μονοκρυσταλλικών κυττάρων από τη γερμανική Sunways

 
sunways 2 19,4% αποδόση φωτοβολταϊκών μονοκρυσταλλικών κυττάρων από τη γερμανική Sunways

Ένα μονοκρυσταλλικό ηλιακό πλάισιο με 60 ηλιακά κύτταρα φτάνει σε απόδοση το 19,4% με έξοδο περίπου 270 Watt

Η Sunways AG (Konstanz, Γερμανία) κατάφερε με νέες διαδικασίες παραγωγής, να αύξησει την αποτελεσματικότητα των ηλιακών κυττάρων της σε μαζική παραγωγή στο 19,4%, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.
Ο μέγιστος βαθμός απόδοσης των φωτοβολταϊκών επιβαιώθηκε από το ερευνητικό ανεξάρτητο εργαστήριο του Fraunhofer ISE για Συστήματα Ηλιακής Ενέργειας (ISE CalLab) στο Φράιμπουργκ, Γερμανία.

Έτσι ένα μονοκρυσταλλικό ηλιακό πλάισιο με 60 ηλιακά κύτταρα φτάνει σε απόδοση το 19,4% με έξοδο περίπου 270 Watt, ενώ τα νέα πολυκρυσταλλικά ηλιακά κύτταρα Sunways σε μαζική παραγωγή επιτυγχάνουν αποδόσεις πάνω από 17,9%.

Η στοχευμένη βελτίωση των διαφόρων διαδικασιών στην κατασκευή ηλιακών κυττάρων έφεραν τα αποτέλεσμα ρεκόρ δηλώνει η Sunways. Μεταξύ άλλων οι διαδικασίες περιλαμβάνουν την επιμετάλλωση της μπροστινής πλευράς και την ιδιαίτερη επιφανειακή υφή. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη απόδοση και σε λιγότερο φως και σκιές. Μέσα από εντατική έρευνα η Sunways στοχεύει στη συνεχή βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων της και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων λύσεων.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.