Η φωτοβολταϊκή αγορά σε κρίση: Ακυρώσεις παραγγελιών με όγκο δισεκατομμύρια

 
canadian solar Η φωτοβολταϊκή αγορά σε κρίση: Ακυρώσεις παραγγελιών με όγκο δισεκατομμύρια

Τα περισσότερα σχέδια για την επέκταση της ικανότητας παραγωγής φωτοβολταϊκών έχουν πλέον εγκαταλειφθεί

Η εταιρεία έρευνας αγοράς NPD Solarbuzz (Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) δημοσιεύσε μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία στο 2012 και μέχρι σήμερα παραγγελίες για εξοπλισμό φωτοβολταϊκών με όγκο 3 δισεκατομμύρια δολάρια (2,3 δισ. ευρώ) ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν. Αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι όλο και λιγότερα φωτοβολταϊκά πάνελ παραγγέλονται.

Σύμφωνα με την έκθεση ” PV Equipment Quarterly» το τελευταίο τρίμηνο, οι παραγγελίες για τον εξοπλισμό φωτοβολταϊκών μειώθηκαν για τέταρτη συνεχή φορά κατά 30%, και, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ήταν λιγότερες οι παραγγελίες των εξαρτημάτων από τις παραδόσεις.

“Μια τέτοια αρνητική σχέση μεταξύ των παραγγελιών και παράδοσης σε καθιερωμένες βιομηχανίες είναι εξαιρετικά σπάνιο”, δήλωσε ο αναλυτής της Solarbuzz, Ray Lian.

“Η αρνητική book-to-bill αναλογία δείχνει ότι τα περισσότερα σχέδια για την επέκταση της ικανότητας παραγωγής φωτοβολταϊκών έχουν πλέον εγκαταλειφθεί.”

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας με το αποτέλεσμα των “υπερ-επενδύσεων” του παρελθόντος, είναι μια «επίπονη και σκληρή διαδικασία προσαρμογής της υπερπαραγωγής” σε ηλιακά κύτταρα και σε κατασκευαστές φωτοβολταϊκών ενοτήτων.

Η παραγωγή του κρυσταλλικού πυριτίου παρέμεινε αμετάβλητη κατά τη διάρκεια του τριμήνου στα 13 GW, αφού ο ίδιος αριθμός των νέων γραμμών παραγωγής τέθηκαν σε λειτουργία, όπως οι παλιές που έκλεισαν.

Η Solarbuzz εκτιμά ότι οι δαπάνες για φωτοβολταϊκά εξαρτήματα θα πέσει φέτος κατά περισσότερο από 66% ενώ το 2013 θα κυμανθούν σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια (3,8 δισ. ευρώ) και θα παραμείνουν σταθερές. Πριν από το 2014, κατά την άποψη της εταιρείας, η επένδυσεις στον τομέα της ηλιακής βιομηχανίας δεν θα αυξηθούν.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.