Αύξηση των εισαγωγών κινέζικων φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2012, παρ΄όλους τους δασμούς

 

 

82 prasini gi fot 330x248 Αύξηση των εισαγωγών κινέζικων φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2012, παρ΄όλους τους δασμούς

Οι πωλήσεις φωτοβολταϊκών από την Κίνα προς τις ΗΠΑ, υψηλές παρ΄όλους τους δασμούς

Τον Μάιο του 2012 ανέβηκαν κατά 76%, οι πωλήσεις ηλιακών κυψελών και φωτοβολταϊκών πλαισίων από την Κίνα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σχέση με τις εισαγωγές του προηγούμενου μήνα (σύνολο:124 εκατ. δολλάρια, 101.3 εκατ. ευρώ). Ωστόσο σε σύγκριση με τον Μάιο του προηγούμενου έτους, οι εισαγωγές από την Κίνα είναι κατά 45% μειωμένες.

Μετά από τους αντιντάμπινγκ δασμούς της τάξης του 35%, που θέσπισε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ για τις περισσότερες εισαγωγές από την Κίνα, ήταν αισθητή η μείωση των πωλήσεων. Για αρκετούς μήνες, οι εισαγωγές μειώθηκαν, αλλά παρ΄ όλα αυτά κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2012 ο όγκος των εισαγόμενων προϊόντων φωτοβολταϊκών από την Κίνα έφτασε τα 1,21 δισεκατομμύρια δολάρια (990 εκατ. ευρώ), και εξακολουθεί να είναι κατά 22% υψηλότερος, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (993 εκατομμύρια δολάρια, 810 εκατ. ευρώ).

Η αμερικάνικη Συμμαχία “Coalition for American Solar Manufacturing”, η οποία καθοδηγείται από την SolarWorld Industries Inc (Hillsboro, Όρεγκον, ΗΠΑ), κυκλοφόρησε τα παραπάνω στοιχεία, ως μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας της για δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές φωτοβολταϊκών. Εκστρατεία, στην οποία ένα μεγάλο μέρος εταιρειών των ΗΠΑ είναι αντίθετες, όπως π.χ. κορυφαίες εταιρείες πολυπυριτίου και κατασκευάστριες φωτοβολταϊκών σταθμών.

Οι Κινέζοι παραγωγοί φωτοβολταϊκών αντέδρασαν στα μέτρα των ΗΠΑ, με μεταφορά της παραγωγή τους σε άλλες χώρες, ή με την χρησιμοποίση ηλιακών κυττάρων από την Ταϊβάν, αφού οι δασμοί ισχύουν μόνο για τα κινέζικα ηλιακά κύτταρα και κινέζικα φωτοβολταϊκά πλαίσια που χρησιμοποιούν ηλιακά κύτταρα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.