Υψηλής απόδοσης, πάνω από 20%, φωτοβολταϊκά πλαίσια από την Schott Solar έτοιμα για τη βιομηχανική μαζική παραγωγή

 

 

schott solar1 Υψηλής απόδοσης, πάνω από 20%, φωτοβολταϊκά πλαίσια από την Schott Solar έτοιμα για τη βιομηχανική μαζική παραγωγή

Υψηλής απόδοσης ηλιακά κύτταρα που βασίζονται στην τεχνολογία PERC

Η SCHOTT Solar AG (Mainz, Γερμανία), με μια συμφωνία που υπογράφηκε κατά την έκθεση Intersolar στο Μόναχο, παρέχει την άδεια για τη βιομηχανική διαδικασία παραγωγής των ηλιακών κυψελών PERC,  στην ομάδα Schmid (Freudenstadt, Γερμανία).
Έτσι το εργοστάσιο φωτοβολταϊκών του κατασκευαστή Schmid είναι σε θέση να προσφέρει τον εξοπλισμό για την παραγωγή υψηλής απόδοσης ηλιακών κυττάρων  που βασίζονται στην τεχνολογία PERC. Με το εξοπλισμό, οι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών μπορούν να επιτύχουν ad hoc ηλιακά κύτταρα της απόδοσης πάνω από 20%, δήλωσε η SCHOTT Solar.

Η PERC(Passivated Emitter and Rear Contact) είναι μια μέθοδος, κατά την οποία  στο μπροστινό μέρος του κυττάρου χρησιμοποιείται νικέλιο-επιχάλκωση, ενώ στο πίσω μέρος,  χρησιμοποιείται κασσίτερος αντί για ασήμι. Έτσι η αποδοτικότητα μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά, σε σχέση με το 18% που είχε επιτύχει η SCHOTT Solar σε πειραματικό εργαστήριο μόνο με την νέα τεχνολογία της πίσω πλευράς.
Η διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε πολυκρυσταλλικά όσο και μονοκρυσταλλικά κύτταρα.
Το ινστιτούτο Fraunhofer ISE(Freiburg, Γερμανία) επιβεβαίωσε σε μια ανεξάρτητη μέτρηση την απόδοση ρεκόρ του 20,2 τοις εκατό.
Παρόμοια άρθρα: Φτηνότερα φωτοβολταϊκά από μείωση του κόστους παραγωγής των ηλιακών κυττάρων

Τα βραβεία της καινοτομίας στην Intersolar Europe: Η SCHOTT Solar AG και ο όμιλος Schmid απέκτησαν το τρίτο βραβείο, στην κατηγορία ¨τεχνολογίες παραγωγής¨, για την τεχνολογία αντικατάστασης του ασημιού στην πίσω πλευρά των πλαισίων.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.