Ρεκόρ απόδοσης 21,1% του νέου ηλιακού κύτταρου της Canadian Solar

 
5 panels 330x248 Ρεκόρ απόδοσης 21,1% του νέου ηλιακού κύτταρου της Canadian Solar

Ρεκόρ απόδοσης από την Canadian Solar

Η καναδική εταιρεία φωτοβολταϊκών Canadian Solar (Kitchner, Ontario) ανακοίνωσε λίγο πρίν την έναρξη της έκθεσης Intersolar Europe 2012 ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ απόδοσης 21,1% για  τα μονοκρυσταλλικά ELPS ηλιακά της κύτταρα.  
Πρόκειται γαι την υψηλότερη αποδοση που έχει καταγραφεί ποτέ για μονοκρυσταλλικά  κύτταρα, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.
Στα κύτταρα ELPS, χρησιμοποιείται η τεχνολογία Metal-Wrap-Through (MWT), σύμφωνα με την οποία οι μπροστινοί αγωγοί έχουν μετακινηθεί στο πίσω μέρος των ηλιακών κυττάρων. Αυτό αυξάνει την απορρόφηση του φωτός ανά ηλιακό κυττάρο κατά 3%, με αποτέλεσμα οι ELPS-φωτοβολταϊκές μονάδες να παράγουν μέχρι και 7% περισσότερη ενέργεια από τις συμβατικές μονάδες,  δηλώνει η  Canadian Solar. Η ενότητα ELPS είναι υποψήφια για βραβείο στην κατηγορία των φωτοβολταϊκών  στην Intersolar 2012.
Η Canadian Solar  θα παρουσιάσει επίσης στην Intersolar Europe 2012 τη νέα φωτοβολταϊκή ενότητα CS6A P, η οποία είναι εξοπλισμένη με 48 κυψέλες πολυκρυσταλλικού πυριτίου. Η CS6A-P έχει χωρητικότητα έως και 205 Watt και έχει σχεδιαστεί ειδικά για φωτοβολταϊκά συστήματα οροφής, κατάλληλη για εγκαταστάσεις με κλήση αλλά και επίπεδες.
Η μονάδα παραγωγής της Canadian Solar υπόκειται σε ένα αυστηρό σύστημα διαχείρισης του ελέγχου ποιότητας. Η όλη διαδικασία παραγωγής αποτελείται από 253 σημεία ελέγχου της ποιότητας, ξεκινώντας από τα στοιχεία υλικού μέχρι τις διαδικασίες κατασκευής. Η Canadian Solar παρέχει από το 2010 25 χρόνια εγγύησης στα προϊόντα της.
Στο περίπτερο A2.180 στην Intersolar στο Μόναχο, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την ηλιακή τεχνολογία της Canadian Solar και τις ELPS ενότητες.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.