Νέα φωτοβολταϊκά πλαίσια, με διπλής όψης ηλιακά κύτταρα και απόδοση μέχρι και 25% πάνω από τις συμβατικές μονάδες

 
Solar Fabrik dualpower Νέα φωτοβολταϊκά πλαίσια, με διπλής όψης ηλιακά κύτταρα και απόδοση μέχρι και 25% πάνω από τις συμβατικές μονάδες

Φωτοβολταϊκό πλαίσιο "Premium L dual power" με διπλής όψης ηλιακά κύτταρα

Η Solar-Fabrik AG (Freiburg, Γερμανία) παρουσιάζει στην Intersolar Europe 2012 το νέο υψηλής απόδοσης φωτοβολταϊκό πλαίσιο “Premium L dual power” με διπλής όψης ηλιακά κύτταρα. 60 νέα μονοκρυσταλλικά 6-ιντσών ηλιακά κύτταρα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, όχι μόνο από το μπροστινό μέτωπο, αλλά και από το πίσω μέρος της μονάδας, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση τύπου. Με αυτόν τον τρόπο προέρχεται μέχρι και 25% περισσότερη ηλιακή ισχύς από την ίδια περιοχή μιάς ενότητας.

Πρόκειται για μιά νέα καινοτόμα λύση με διπλής όψης (bifacial) κύτταρα, όπου το φως του ήλιου χρησιμοποιείται εξαιρετικά αποτελεσματικά και το βασικό υλικό είναι το πυρίτιο. Το μπροστινό μέρος της διαφανούς μονάδας βλέπει τον ήλιο, ενώ το πίσω μέρος χρησιμοποιεί την διάχυση της ακτινοβολίας και την αντανάκλαση του φωτός.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή τα νέα πλάισια Premium L dual power πετυχαίνουν πρόσθετη απόδοση της τάξης του 15 – 25% σε σύγκριση με τα συμβατικά φωτοβολταϊκά συστήματα.  Κατά την εγκατάσταση ζωτικής σημασίας είναι η αρκετά μεγάλη απόσταση από το έδαφος,  η κλίση των ενοτήτων αλλά και η φωτεινότητα και η ανακλαστικότητα του υπεδάφους (albedo).

Τα πλάισια είναι διαθέσιμα σε τρεις κατηγορίες απόδοσης: 240, 245 και 250 Watt . Ένα πλάισιο με ονομαστική ισχύ 240 Watt μπορεί να επιφέρει απόδοση μέχρι 300 Watt, ένα των 250 Watt μέχρι 313 Watt. Κάθετα εγκατεστημένα συστήματα, π.χ. σε τοίχους  πετυχαίνουν μέχρι και 50% υψηλότερες αποδόσεις!

Λόγω της διπλής όψης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το “Premium L dual power” είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για επίπεδες στέγες, ανοιχτούς χώρους, carports και στέγαστρα, κιγκλιδώματα ή τοίχους προστασίας από τον θόρυβο, προσόψεις ή θερμοκήπια.

Περισσότερες πληροφορίες στην Intersolar, 13.-15. Ιουνίου 2012,  Αίθουσα A1, Περίπτερο 260

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.