Ισορροπία μεταξύ παραγωγής,προσφοράς και ζήτησης φωτοβολταϊκών στοιχείων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012

 
60 grafiko 330x248 Ισορροπία μεταξύ παραγωγής,προσφοράς και ζήτησης φωτοβολταϊκών στοιχείων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012

Iσορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης για φωτοβολταϊκά στοιχεία

Η NPD Solarbuzz (Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) υπολογίζει, ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα αποκατασταθεί η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης για φωτοβολταϊκά στοιχεία, αφού τα δύο τελευταία χρόνια χαρακτηρίζονται από υπερβολική παραγωγική ικανότητα, με υπερπροσφορά και υψηλά αποθέματα.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση της έρευνας αγοράς της εταιρείας Solarbuzz, η παγκόσμια ζήτηση φωτοβολταϊκών, για το 2012 θα ξεπεράσει τα 30 γιγαβάτ (GW). Από αυτά, τα 5 GW από την Κίνα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, θα επηρεάσουν αισθητά τη ζήτηση.

Οι ερευνητές της αγοράς προβλέπουν 17,2 γιγαβάτ της ζήτησης φωτοβολταϊκών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.  Η NPD Solarbuzz προβλέπει επίσης, ότι οι τρείς σημαντικές μεταβλητές που επηρεάζουν τη βιομηχανία της  ηλιακής ενέργειας, η παραγωγή, η προσφορά και η ζήτηση, θα εξισορροπηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, και η ανώτατη διαφορά  μεταξύ τους δεν θα ξεπερνάει το 8%.

«Η βιομηχανία φωτοβολταϊκών υπέφερε περισσότερο από 18 μήνες κάτω από μια τεράστια ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Αυτό έσπασε τις τιμές και τα περιθώρια κέρδους ήταν μιδαμηνά», λέει ο αναλυτής της NPD Solarbuzz Michael Barker.”Η εμπιστοσύνη σε μια ισχυρή ζήτηση στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, και η συνετή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων παραγωγής,  θα εξασφαλίσουν στις ηγετικές εταιρείες, στο χώρο της αγοράς φωτοβολταϊκών την επικράτησή τους, υπό την προϋπόθεση ενός συνετού στρατηγικού σχεδίου για το 2013.”

Για το τρέχον έτος αναμένεται αύξηση στην εγχώρια κινεζική αγορά, σύμφωνα με την NPD Solarbuzz , έτσι ώστε να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις των μέτρων αντιντάμπινγκ του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για τους κινέζους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών. Πολλοί από τους μεγάλους κινεζους κατασκευαστές ακόμη και για το 2012 υπολογίζουν ζήτηση των 39 GW για ολόκληρη τη χρονιά.  Η έρευνα αγοράς εκτιμά ότι η ζήτηση αυξηθεί και πάλι, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2012, καθώς περιμένουν στο τέλος της περιόδου αιχμή της ζήτησης, ενώ η παραγωγική ικανότητα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 δεν αναμένεται να επεκταθεί.

Οι κατασκευαστές επικεντρώνoυν την προσοχή τους στην μείωση του κόστους των μονάδων παραγωγής, πέρα ​​από την πρώτη ύλη το πυρίτιο, του οποίου οι τιμές μειώνονται αισθητά. Οι μέσες τιμές πώλησης πολυπυριτίου θα μειωθούν, σύμφωνα με την NPD Solarbuzz στο δεύτερο μισό του 2012 κατά 10%.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ. Bookmark the permalink.

Comments are closed.