Κινέζικο φωτοβολταϊκό πλαίσιο για πρώτη φορά στη λίστα με τα καλύτερα πάνελ στη Γερμανία

 
Ηλιακές κυψέλες Κινέζικο φωτοβολταϊκό πλαίσιο για πρώτη φορά στη λίστα με τα καλύτερα πάνελ στη Γερμανία

Κινέζικο πάνελ της Jetion Solar με καλή βαθμολογία σε τεστ φωτοβολταϊκών πλαισίων

Το φωτοβολταϊκό πλαίσιο JT235PCe της κινέζικης Jetion Solar πήρε μέρος σε ένα γερμανικό εκτεταμμένο πρόγραμμα δοκιμών, το ¨PV+Test¨ με αποτέλεσμα την βαθμολογία ¨καλή¨.
Στις δοκιμές πήραν μέρος διάφοροι κατασκευαστές με εννέα μονάδες σε σύγκριση. Τρία πλαίσια, των Solon,  Schott Solar και Sharp βαθμολογήθηκαν με  ”πολύ καλή”. 
Το σύστημα ελέγχου ¨PV+Test¨ αναπτύχθηκε από την γερμανική SOLARPRAXIS και την εταιρεία ελέγχου ¨TUV Rheinland¨. Η αξιολόγηση ακολουθεί το γερμανικό σχολικό σύστημα βαθμολόγησης με ανώτατο όριο τους 100 πόντους και υπαρχουν τρείς βαθμίδες αξιολόγησης:
“πολύ καλή”  με τουλάχιστον 90 πόντους
“καλή ” με πάνω από 80 πόντους
και “επαρκή” με πάνω από 50 πόντους.

 Το πάνελ της Jetion Solar JT235PCe έφτασε συνολικά τους 88,5 πόντους.

Τα πάνελ δοκιμάστηκαν σε κλιματικούς θαλάμους με υγρασία 85% σε 85 βαθμούς Κελσίου για 1500 ώρες – τα διεθνή πρότυπα απαιτούν μόνο 1.000 ώρες. Ένα θερμικό τεστ με εναλλαγές θερμοκρασίας για πάνω από 40 ημέρες ήταν επίσης υποχρεωτικό: Οι εναλλαγές περιλαμβάνουν 200 κύκλους μεταξύ 85 βαθμών Κελσίου και -40 βαθμών Κελσίου, ακραίες απαιτήσεις για την ποιότητα και την κατασκευή της μονάδας.
Επίσης ο έλεγχος περιλάμβανε ένα μηχανικό στρες τεστ με βάρος 540 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο και δοκιμές για την ηλεκτρική ασφάλεια. 
Το πλαίσιο της Jetion πήρε άριστα στους τομείς όπως την ηλεκτρική ασφάλεια, τη μηχανική δοκιμή φορτίου, την υγρή δοκιμή θερμότητας και στην τεκμηρίωση των δεδομένων και οδηγιών. Ιδιαίτερα καλή ήταν η συμπεριφορά του πάνελ στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ συμπεριφέρθηκε λιγότερο καλά, σε  χαμηλή ηλιακή ακτινοβολία.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.