H Q-Cells υπό πρώχευση!

 
7 κτίριο q cells 330χ250 H Q Cells υπό πρώχευση!

Q-Cells πτώχευση

Μια ακόμη γερμανική εταιρεία είναι το θύμα της κρίσης της ηλιακής βιομηχανίας: Η υπερχρεωμένη κατασκευάστρια ηλιακών κυψελών Q-Cells προτίθεται να καταθέσει στις 03/04/2012 αίτηση για την έναρξη των διαδικασιών πρώχευσης, αφού το σχέδιο αναδιοργάνωσης που είχε ξεκινήσει, απετύχε. Έτσι 2200 άτομα τώρα τρέμουν για τις θέσεις εργασίας τους.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης ξεκίνησε πολύ αργά: Μετά από λεπτομερή αξιολόγηση των διαφόρων εναλλακτικών λύσεων, ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το βήμα δήλωσης πρώχευσης δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ωστόσο η διαχείριση της Q-Cells δηλώνει στενή συνεργασία με τον προσωρινό εκκαθαριστή, με σκοπό τη διάσωση της εταιρείας. Η Q-Cells ιδρύθηκε το 1999 και απασχολεί 2.200 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 500 στη Μαλαισία.
Οι φήμες για την πτώχευση της υπερχρεωμένης εταιρείας  κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό. Η μετοχή της Q-Cells συνετρίβη σήμερα το πρωϊ, με πτώση περισσότερο από 35%, στο ιστορικό χαμηλό των περίπου 14 σεντ ανά μετοχή. Λίγο πριν από την ανακοίνωση της πτώχευσης των εγγράφων, για μια ώρα οι μετοχές ανεστάλησαν από τη διαπραγμάτευση του χρηματιστηρίου.

Η εταιρεία, με έδρα το Bitterfeld-Wolfen στη Γερμανία το 2011 κατέγραψε απώλειες ύψους  846 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της μειώθηκαν περίπου κατά το ένα τέταρτο  στο ένα δισ. ευρώ.

Η ηλιακή βιομηχανία γενικά υποφέρει από την πτώση των τιμών, το χαμηλό κόστος του ανταγωνισμού από την Ασία και την μείωση της παραγωγής. Ακόμη και η γερμανική ηλιακή πρωτοπόρος SolarWorld  υπέστη κατά το 2011 απώλεια 233 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά την Hybrid Solar, Solar Millennium και Solon, η Q-Cells είναι η τέταρτη μεγάλη πρώχευση στη γερμανική βιομηχανία ηλιακής ενέργειας.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.