Πλεονάσματα παγκόσμιας παραγωγής πυριτίου οδηγούν σε μείωση του κόστους παραγωγής των φωτοβολταϊκών

 
35 solar cells hellas par 330x220 Πλεονάσματα παγκόσμιας παραγωγής πυριτίου οδηγούν σε μείωση του κόστους παραγωγής των φωτοβολταϊκών

Νέα πτώση των τιμών του πολυπυριτίου

Στην διάσκεψη κορυφής “Solar Terawatt-hours Conference Series 2012 Europe”  που οργάνωσε το Photon στο Βερολίνο, συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων οι αναμενόμενες ενοποιήσεις στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών, η περαιτέρω μείωση του κόστους παραγωγής φωτοβολταϊκών και η διαφοροποίηση της αγοράς.

Η φάση ενοποίησης εταιρειών φωτοβολταϊκών συστήματων, πρόκειται να λάβει σημαντική δυναμική, και οι εταιρείες προετοιμάζονται για περαιτέρω μείωσεις του κόστους και για μια ισχυρή διαφοροποίηση των αγορών στην ηλιακή ενέργεια.  Αυτό ειναι ένα από τα σημαντικότερα συμπεράσματα του συνεδρίου, όπως ανέφερε το Photon σε ένα δελτίο ειδήσεων.

Το πλεόνασμα στην παγκόσμια παραγωγή του πυριτίου αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της διάσκεψης. Κορυφαίοι παράγοντες του κλάδου συμφωνούν ότι το πλεόνασμα της προσφοράς θα αυξηθεί και πάλι φέτος με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των τιμών του κόστους παραγωγής.

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές σύμφωνα με τον Martin Meyers (PHOTON Consulting) έχουν αρκετά πλεονάσματα για να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση στα επόμενα τέσσερα χρόνια, ωστόσο, λίγες εταιρείες είναι πιθανό να επιζήσουν της ενοποίησης.Κατά την άποψή του Meyers, το 2013, μόνο περίπου έντεκα κατασκευαστές θα επιυήσουν, συμπεριλαμβανομένων μόνο εκείνων που μπορούν να παράγουν για λιγότερο από $ 30 το κιλό.
Οι αναλυτές εκτιμούν τις τιμές της αγοράς του πυριτίου στα 22 δολάρια το κιλό για τα έτη 2012 και 2013 αλλά και την περαιτέρω πτώση των τιμών.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.