Απιονισμένο νερό από την ORBEN για τον καθαρισμό φωτοβολταϊκών

 
56 orben 330x248 Απιονισμένο νερό από την ORBEN για τον καθαρισμό φωτοβολταϊκών

Απιονισμένο νερό για καθαρισμό φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων

Η εταιρεία ORBEN GmbH & Co KG (Wiesbaden, Γερμανία), παρουσιάζει ένα κινητό σύστημα αφαλάτωσης του νερού, το ORBEN Wasser-Express, που είναι  κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των ηλιακών συστημάτων παραγωγής ενέργειας.

Τα ηλιακά κύτταρα πετυχαίνουν το μέγιστο της απόδοσής τους, εφόσον η επιφάνεια τους είναι απαλλαγμένη από σκόνες και άλλες βρωμιές. Έτσι ανάλογα με το είδος και την τοποθεσία του φωτοβολταϊκού συστήματος,  πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Ειδικοί συστήνουν για τον καθαρισμό την χρήση απιονισμένου νερού, το οποίο έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα απέναντι στο νερό της βρύσης: Διαλύει τις βρωμιές καλύτερα από το νερό της βρύσης στο οποίο είναι διαλυμένα άλατα και άλλες ουσίες. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι δεν αφήνει ίχνη αλάτων στην επιφάνεια των πάνελ, τα οποία επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια ζωής των ηλιακών κυττάρων.

Τα κινητά, και εύκολα στη χρήση φυσίγγια κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα αποτελούνται από ρητίνες ιόντων και κατιόντων, που εύκολα ανταλλάσσονται. Στις ρητίνες μαζεύονται όλα τα άλατα του νερού, ενώ λόγω των χημικών τους και μηχανικών τους ιδιότητων μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το σύστημα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις εκδόσεις, από 2000 μέχρι 6000 λίτρα ανά φυσίγγιο.

 

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΝΕΛ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.