Η απάντηση στον κινέζικο ανταγωνισμό

 
53 πανελ Fot 330χ330 Η απάντηση στον κινέζικο ανταγωνισμό

Panel

O γερμανικός όμιλος SolarWorld εξετάζει μια καταγγελία αντιντάμπινγκ στην ΕΕ κατά των κινεζικών κατασκευαστών ηλιακών στοιχείων και ηλιακών κυψελών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SolarWorld Frank Asbeck επεσήμανε ότι η εταιρεία ήδη έχει καταθέσει ανάλογη καταγγελία στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες κατασκευής ηλιακών συστημάτων.
Η αμερικάνικη Επιτροπή Εμπορίου ανοίξε τον δρόμο για μια λεπτομερή εξέταση  των κινεζικών εμπορικών πρακτικών. Οι αμερικανοί κατασκευαστές διαμαρτύρονται όχι μόνο για την κρατική επιδότηση των κινέζικων ανταγωνιστικών εταιρειών αλλά και για την παραβίαση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών κανόνων στην χώρα της Άπω Ανατολής .

Σε περίπτωση που οι κινέζικες πρακτικές κριθούν παράνομες, τότε είναι πιθανοί έχτρα τελωνειακοί δασμοί  για την εισαγωγή ηλιακών προϊόντων της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το βήμα αυτό είναι αναγκαίο για την αποκατάσταση του θεμιτού ανταγωνισμού, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Solar, αφού οι εμπορικές πρακτικές της Κίνας δεν είναι ξεκάθαρες.

 
This entry was posted in ΠΑΝΕΛ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.